Informatie

Informatie voor radio stations

Wat is Radiodownload?

Radiodownload is een website waar elke radio omroep syndicated

radio programma’s kan downloaden.

syndicated radio programma’s?

syndicated radio programma’s zijn programma’s die door personen buiten de omroep worden geproduceerd en daarna aangeboden worden aan meerdere omroepen.

De programma’s zijn gratis ?

Alle aangeboden programma’s zijn gratis te downloaden vanaf deze website. Er moet wel eerst toestemming gevraagd worden.

Hoe zit het met de uitzendrechten?

Als er toestemming is gegeven van het syndicated radioprogramma, dan heeft u toestemming om dit programma uit te zenden op de omroep die bij de aanvraag is opgegeven.

Hoe zit het met de muziekrechten?

In principe is de uitzendende partij (de omroep) ervoor verantwoordelijk dat alle gedraaide muziek legaal in bezit is van de omroep.

Welke omroepen mogen gebruik maken van de syndicated radioprogramma’s?

Het maakt hierbij niet uit of u een lokale omroep, commerciele omroep, landelijke omroep of internetomroep bent. Radiodownload heeft echter wel het recht om de aanvraag te weigeren.

Waar kan ik een aanvraag indienen?

Op de home  pagina ‘ kunt u een overzicht vinden van alle aangeboden programma’s. Per programma kunt u middels de knop ‘Meer informatie’ alle informatie terugvinden over dit programma. Op deze pagina vindt u ook een aanvraagformulier.

Waar kan ik de programma’s downloaden?

Nadat uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u ftp inloggegevens per mail. Met deze ftp gegevens kunt u een computer de opdracht geven om elke week automatisch de laatste aflevering(en) te downloaden en in uw uitzendsoftware te plaatsen.

Informatie voor programma-makers

Wat is Radiodownload?

Radiodownload is een platform waar elke radio omroep syndicated radio programma’s kan downloaden.

syndicated radio programma’s?

syndicated radio programma’s zijn programma’s die door personen buiten de omroep worden geproduceerd en daarna aangeboden worden aan meerdere omroepen.

Is mijn programma geschikt voor syndicated ?

Belangrijk bijsyndicated radioprogramma’s is dat dit programma  op elke radiozender moet kunnen worden uitgezonden. Hou dus rekening met het volgende:

  • U mag dus geen stationsnaam, frequentie of telefoonnummer noemen.
  • Niet elke omroep zal het programma op hetzelfde moment uitzenden. Het noemen van data en tijden is dus ook niet aan te raden.
  • Gebruik van actualiteit is ook gevaarlijk. Er kan een week tussen opname en uitzending zitten, hou daar rekening mee
  • De luisteraar kan u niet bereiken, speel dus geen radiospelletje, vraag niet om verzoekjes, etc…

Mag ik zelf bepalen wie mijn programma’s uitzendt?

Ja, als er een aanvraag binnen komt wordt u als maker benaderd. U mag dan beslissen of u de betreffende omroep toestemming wilt geven.

 

Hoelang mag mijn programma duren?

Dat is aan jou. Het is wel belangrijk dat een programma altijd een veelvoud van een uur duurt en dat de duratie van het programma elke week gelijk is. Maak altijd losse bestanden van 1 uur. Waarbij je het uur afsluit met ongeveer 4 minuten muziek. Het einde van elke uur kan per omroep verschillen in verband met reclame en nieuws en het is niet netjes als je programma halverwege je afkondiging wordt afgekapt.

Hoe kan ik mijn programma op deze website aanbieden?

Vul het aanmeldformulier in rechtsboven in het menu. Na aanmelding ontvang je ftp inloggegevens en verdere instructies waarmee je je programma kan uploaden.